Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2009 09:35 - 20 удобни, но налудничави стола
Автор: remaxclassic Категория: Бизнес   
Прочетен: 1992 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 03.02.2016 11:24




По-голяма част от работните ни дни преминават, седейки на стола. Разбира се, след като не виждаме реално на какво точно седим, често го приемаме просто за даденост. За щастие обаче, има достатъчно умни и талантливи дизайнери, чиято цел е да възстановят връзката между предметите и човека. Доколко успяват, можете да прецените след като прочетете този материал на web urbanist.

 

Стилни, модерни, секси. Това са столовете “Той” и “Тя” на дизайнера Fabio Novembre. Със сигурност не биха допаднали на всеки, но не можем и да отречен, че хващат окото.

 

 

Следвайки извивките на тялото, креслото Boulom Lounge (в ляво) е създадено през далечната 1969 г. от Olivier Mourgue, който имал навика да го носи на всякъде със себе си. Далеч по-непрактичен е Perspective Chair (долу в дясно). Той е създаден от Domeau & Peres и е по дизайн на Фарел Уилиамс. В общи линии краката на стола изразяват целувка между двама влюбени. За всички любознателни, които искат да разберат какво се крие под човешката кожа е Vasa Intenstina (горе в дясно) по дизайн на Лиса Джоунс.

 

Столът “Зелка” е създаден от изправен топ надиплена хартия. Истинската му форма се получава при свалянето и оформянето на всеки отделен слой. Крайният резултат напомня за морска анемона – хищникът на дълбините.

 

 

Ако си падате по плътно прилепнали мебели, каквито са “Столът-октопод” (Octopus Chair) и Buldang, то със сигурност ще изживеете нещо ново и твърде любопитно. Разбира се, стига да нямате фобия от главоноги или змии.

 

 

“Столът-орхидея” (Orchid Chair) е нещо, в което буквално може да изчезнете. Той е по дизайн на Крисчън Флинт.

 

 

Клонките от азалия са плътни, твърди и притежават способността да се извиват. Не е учудващо, защо дизайнерите от Wisteria са избрали именно този дървен материал за основа на необикновения си стол Azelea Wood Chair.

 

 

Тук може да видите комплект столове, които изглеждат така, сякаш са готови да се върнат в природата, колкото се може по-скоро. В ляво е столът Chair of the Rings, който е изграден от внимателно подредени кръгове. Точно обратното е столът Spaghetti Wall Small (в дясно) на Пабло Реносо, който по-скоро би се превърнал в лоза пред очите Ви, отколкото да се окаже годен за употреба. Aspen Chair (в средата) е с дизайн, който е нещо средно между другите два.

 

 

Conflict Chair е направен от израелският дизайнер Aviad Gil. За него е използвано маслиново дърво, което символизира спокойствие и мир. Дизайнът на стола носи няколко послания, едно от които е, че някъде по средата на двете страни трябва да съществува компромис.

 

 

Ето и няколко стола с интересна форма и материали. Този с формата на “L” носи името Nature (Природа). Трябва да приемем, че днешната индустрия не поставя никакви граници що се отнася до производство. Много от нас наричат това прогрес. Дошъл е моментът обаче, когато голяма част от производителите ще се запитат, накъде наистина могат да се развият нещата и дали случайно, някъде в бъдещето, няма да започнем да видим, как дървета с квадратна форма (подобно на този стол) растат в парковете и горите ни?

 

Meat Chair (Столът-месо) на Simone Racheli също поставя важни въпроси, на които всеки сам трябва да отговори. Направен е от пластмаса и восък.

 

 

 Според Matthew Kroeker, хората са просто столове, които се опитват да намерят други, които да им прилягат толкова, точно, че да образуват пейка заедно.

 

 

Кадифеното канапе Living Lounge наподобява паякообразно същество. Направено е от велур и топола. То със сигурност ще е център на внимание в коя да е стая на дома. Само не забравяйте, че е там, защото може да Ви уплаши.

 

 

  Leaf Rocking Chair не може да има по-изчистен и портативен дизайн (горе вляво). Столът Once A Door (горе вдясно) е направен от обработено дърво от английската дизайнерка Claire Danthios. А за интернет маниаците е столът Surf Chair Workstation. Той е елегантен, ергономичен и модерен – чудесно решение за Вас, Вашите крака и компютъра.

 

 

 

Източник: Sgrada.com




Тагове:   Налудничави,


Гласувай:
0



1. eien - В два от тях с удоволствие бих си седяла
22.01.2009 09:37
Харесаха ми
цитирай
2. remaxclassic - :)
22.01.2009 09:41
Радвам се! Успешен ден!
цитирай
3. krotalka - Май повечето ще харесат последния.
22.01.2009 11:09
Практичен и удобен!
цитирай
4. remaxclassic - :)
22.01.2009 11:20
Доста удобен изглежда, аз все пак имам предпочитания към номер 8 :)
Поздрави и успешен ден!
цитирай
5. ddima - Orchid Chair
22.01.2009 13:25
Много ми допадна! Добра идея за хола ми
цитирай
6. remaxclassic - :)
22.01.2009 13:29
Радвам се, че статията е била полезна!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: remaxclassic
Категория: Бизнес
Прочетен: 329393
Постинги: 107
Коментари: 103
Гласове: 992
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930