Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2009 11:28 - Най-скъпите жилищни улици в света
Автор: remaxclassic Категория: Бизнес   
Прочетен: 1061 Коментари: 0 Гласове:
0



Кризата на жилищните пазари по света явно не оказва особено голям ефект върху цените, които най-богатите плащат за имотите си.

Според проучване на 10-те най-скъпи улици с жилища в света, изготвено от сайта за новини и анализи Wealth-Bulletin.com, на първо място се нарежда Avenue Princess Grace в Монако, пише в. "Монитор".

image

 Сделките с имотите, които се  намират по протежението на булеварда, се сключват на цени до 41 млн. долара независимо от факта, че повечето от тях представляват доста скромни четиристайни апартаменти. В действителност топапартаментите се продават за невероятните 190 хил. долара на кв. м.

На второ място в класацията на най-скъпите улици в света е Severn Road, която е разположена в най-високата част на мегаполиса Хонконг. Там най-добрите имоти с панорамна гледка към града се продават на средна цена от около 120 хил. долара на кв. м.

Трета в престижната листа е Fifth Avenue в Ню Йорк. Ако някой планира покупка на първокачествено жилище там, трябва да приготви за целта 80 хил. долара за кв. м.

Четвъртото място се заема от Kensington Palace Gardens в Лондон. Тази улица често е наричана улицата на милиардерите и най-престижните жилища на нея се продават за 77 хил. долара на кв. м.

Пета в класацията е Avenue Montaigne в Париж. На булеварда се намират и едни от най-скъпите магазини в града. За покупката на квадратен метър жилищна площ на тази улица са необходими 54 хил. долара.

Шестата най-скъпа улица в света е и най-скъпата улица в Москва. Цените на жилищата по известната като златната миля "Остоженка", достигат 40 хил. долара за кв. м. Само през последната година те са се повишили с поне 50%. Много от руските милиардери притежават апартаменти на тази улица, която се простира покрай река Москва.

На седма позиция е лъкатушещата Via Suvretta в ски курорта Сейнт Мориц. Жилищата на най-скъпата улица в Швейцария се продават за около 38 хил. долара на кв. м. Много известни милиардери притежават ваканционни жилища тук, сред които индийският магнат Лакшми Митал и настоящият италиански премиер и бизнесмен Силвио Берлускони.

На улица Carolwood Drive в Бевърли Хилс, която е на осмо място, се намират някои от най-луксозните жилища в Америка, включително имението Fleur de Lys, с архитектура, която наподобява тази на Версайския дворец и цена в момента от 125 млн. долара. Повечето от останалите имоти на улицата се продават за 30 хил. долара на кв. м.

Девета в класацията е Wolseley Road в Сидни, където цените стигат 28 хил. долара за кв. м. Сред причините за високата цена е и фактът, че жилищата на тази улица се радват на едни от най-красивите изгледи към пристанищния мост и операта.

Последна в класацията на най-скъпите улици в света е Altamount Road в Мумбай. Тя успя да си извоюва това място, след като най-богатият човек в Индия, Мукеш Амбани, съобщи миналата година плановете си да построи жилищен блок на улицата, който ще струва около 1 млрд. долара. Цената на апартаментите в него ще е около 25 хил. долара за кв. м.

Източник: Expert.bg



Тагове:   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: remaxclassic
Категория: Бизнес
Прочетен: 329364
Постинги: 107
Коментари: 103
Гласове: 992
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930