Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2009 15:55 - Седем от най-уникалните плажни и крайезерни къщи в света
Автор: remaxclassic Категория: Туризъм   
Прочетен: 2201 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.02.2016 11:44


За къща с изглед към море или езеро си мечтае всеки. Спокойният шум на разбиващите се вълни, красотата на залеза и усещането за свой собствен малък рай правят крайбрежните къщи силно предпочитани за всекидневно живеене или просто за почивка. Това е нещо, което кара архитектите да създават наистина уникални шедьоври. Друг е въпросът, дали изобщо някои от тях могат да се открият за обявени за продажба. Едно е сигурно – заслужава си да бъдат видени. И така, ето класацията за седемте най-уникални плажни и крайезерни къщи в света, според web urbanist.

 

1.Castel Meur, Франция
Castel Meur или още познатата като “Къщата между скалите” (The House Between The Rocks) и La Maison de Plougrescant, е построена през 1861 г. Тя е разположена между две естествени гранитни колони на брега на английския пролив в Бретан, Франция. Скалите и разположението правят от Castel Meur истинска фото-атракция. Причината за това са хилядите пощенски картички с лика на къщата, разпродавани по магазините в целия свят. За съжаление неуважението на туристите към резиденцията причинява известни щети и собственикът е подтикнат да обяви обществена разпродажба на снимки на къщата. 

 image

 

 

 

2.Klein Bottle, Мелбърн (Австралия)
Тази уникално изобретателна къща на брега близо Мелбърн (Австралия) е проектирана от McBride Charles Ryan Architects. Австралийската фирма е изградила дизайна на къщата на базата на Klein Bottle (малка бутилка), което представлява математическа концепция на форма без видим интериор и екстериор. Въпреки че това звучи като невъзможна концепция за дом, архитектите твърде умело успяват да я изпълнят на практика. Покривът на сградата е от черен метал. Направен е така, че на места да се спуска надолу, променяйки структурата и оформяйки някои от външните стени на къщата. Намиращият се в центъра двор и гъвкавото пространство за обитаване създават усещане за живеене едновременно на вън и вътре в къщата.

 

image

 

 

3.The Steel House, Лабък, Тексас (САЩ)
Някои от най-красивите сгради са резултат от директната намеса на архитекта. Такъв е случаят и с Робърт Бруно (Robert Bruno) и неговата стоманена къща, чийто завършване отнема повече от три десетилетия. Бруно започва изграждането на бъдещия си дом близо до Лабък (Lubbock), Тексас през средата на 1970 г. Днес, фантастичната му форма, наподобяваща едновременно модел Шевролет от 50-те, самолет и космически кораб, се издига над заобикалящия го пейзаж, откривайки запомняща се гледка на намиращото се в близост езеро. Интериорът на къщата напомня на огромна стоманена пещера с множество завои.

image

 

 

4.Dome of a Home, Флорида (САЩ)
След поредица от разрушителни урагани и тропически бури, разрушаващи дома им, през 1990 г. Марк и Валъри Сиглър (Мark and Valerie Sigler) решават, че ще намерят най-подходящия дизайн за къщата си – такъв, който ще устои и на най-суровите климатични условия на Флорида. Те започват работа с архитекта Джонатан Цимерман (Jonathan Zimmerman), който връща порутената къща към живот. Като краен резултат, тя е с твърда структура, но в същото време е приказно красива. Дава се под наем за USD 5600 на седмица. Намира се на самия бряг Пенсакола (Pensacola Beach) и разполага с 5 отделни спални помещения.

 

 image

 

5.Boat Houses, Енсинитас, Калифорния (САЩ)
Въпреки, че технически тези къщи с формата на лодки не се намират на самия бряг, а на една пресечка разстояние от него, те умело съчетават в себе си т.н. “плажна култура”. Намират се в Енсинитас (Encinitas), Калифорния. През 1910 и 1920 г., предприемачът и бизнесмен Майлс Майнър Келог (Miles Minor Kellogg) далеч изпреварва времето си своите строежи от рециклирани материали. След построяването на малък, уединен кино салон от изоставен хотел, Келог решава да построи сграда от преработени материали. Интересът му към лодките стои в основата на бъдещия му проект. Той и синът му Майлс Джъстин Келог (Miles Justin Kellog) работят заедно по проекта за къщата и също заедно го завършват през 1920 г. Неотдавна дружеството за защита на Инсинитас купи собствеността, на която се намират лодките. Сега те се използват като апартаменти.

 

 image

 

6.Orchid House, Великобритания
Тази забележителна архитектура все още не е построена, но това в никакъв случай не понижава цената й. Скоро тя бе продадена за USD 14.4 млн. на анонимен купувач. Постройката носи името “Орхидеената къща” и е построена на езерото в частната собственост на природния резерват Котсуолд (Cotswold), Великобритания. Къщата е направена изцяло в защита на природата, като се предвижда да произвежда повече енергия от необходимото за нуждите на собствениците. Дизайнер е Сара Федърстоун (Sarah Featherstone) според, която сградата няма да бъде завършена преди 2011 г. Ако някога собствениците решат да я обявят за продан, ще трябва да се замислят първо, дали изобщо някой друг би платил толкова много за нещо толкова странно.

 

 image

 

7.The Mushroom House, Ла Джолла, Калифорния
The Mushroom House (Гъбената къща) в местността Black’s Beach на Ла Джолла (La Jolla), Калифорния е една от онези пейзажни гледки към, които човек привиква ако живее на близо, но ако бъде видяна за пръв път, сградата със сигурност ще остави впечатление за нещо много странно. Проектирана от Дейл Найджъл (Dale Naegle) през 1960 г., къщата е построена за Сам Белл (Sam Bell) от компанията за чипс Bell’s Potato Chips. Според предвиденото, необикновения дизайн на къщата би трябвало да издържи на земетресения и сурово време – твърде футуристично за 1968 г.

 

image

 

Източник:   Sgrada.com



Тагове:   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: remaxclassic
Категория: Бизнес
Прочетен: 329355
Постинги: 107
Коментари: 103
Гласове: 992
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930