Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2010 10:39 - Стилни идеи за дома
Автор: remaxclassic Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1151 Коментари: 1 Гласове:
1



С настъпването на пролетта се появава и желанието за промяна в интериора на дома.  Питате се как да запазите уюта, без да влагате прекалено много средства за нововъведения. Запомнете - стилните идеи се раждат от въображението.

image

Домът не са само стаите, които обитавате. Това са също и вещите, мебелите, атмосферата и детайлите от обзавеждането, с които сте свикнали. За да реализирате всички стилни идеи за дома, които ви хрумват, трябва да обхванете цялата тази обкръжаваща ви среда и да обърнете внимание на най-малките подробности, които със сигурност ще внесат пролетно настроение в дома ви.

Условие No 1 за стилен и уютен дом е подходящото осветеление. Забравете за халогенни и флуорисцентни лампи, чиято сурова и студена светлина прави помещението неприветливо. Използвайте периферни лампи, с които да привлечете вниманието към определен акцент от интериора – ъгъл със стайни растения, декоративен фонтан или аквариум, произведение на изкуството. По едно деликатно осветително тяло над огледалото или в нишата на някой шкаф, ще ви осигури мека помощна светлина, когато искате очите ви да си почиват, когато гледате телевизия или пък когато отсъствате от дома (а не искате съседите ви да разбират).

Да имате модерен дом е въпрос на предпочитание. Да имате стилен дом е въпрос на вътрешно усещане. Спомнете си известния афоризъм на Бюфон (френски натуралист, учен, математик и биолог) „Стилът, това е човекът“ и позволете на фантазията и креативността си да изразят вашето лично усещане за стилен дом.

Стилни идеи за хола

Холът е вашата визитка за гостите на дома ви. Начинът, по който е подреден и поддържан, ще им покаже какви домакини сте. Холът вероятно е и стаята, в която прекарвате по-голямата част от времето си у дома и където релаксирате с близките си. Точно затова интериорът в тази стая се нуждае от повече внимание. Помнете обаче: няма нужда вещите да са скъпи, за да изглежда помещението красиво.  
  • Една пухкава постелка пред диваните ще придаде уют и единство на целия кът за седене (обикновено това са един или два дивана, фотьойли и ниска масичка). Така ще обособите пространство в пространството. Колкото по-плътно и широко е килимчето, толкова повече „топлина“ ще внася, а онези мебели, които не са напълно в очертанията му, няма да изглеждат излишни.
  • Сложете покривка върху масичката. Внимавайте да не е прекалено дълга и да опира пода, защото така по-скоро ще демонстрирате явно желанието си да прикриете следите на времето по мебелите. Малка покривка, плетена на една кука или пък ушита от ефирна материя и цветово съчетана със завесите и килимчето, ще свърши чудесна работа.
  • Полилей с формата на звезда или камбанка ще придаде класическо излъчване на хола. В допълнение изберете подходящи аплици за деликатно стенно осветление.
  • Масата трябва да се ползва по предназначение – за кафе и сладки например. Затова в допълнение можете да сложете само една ваза със свежи цветя, едно – две луксозни списания и някакъв декоративен елемент. 
  • Кристалът е много подходящ елемент, когато искате да придадете стилно излъчване. Без значение дали ще е под формата на ваза, украшения, полилей или просто витрина с кристални прибори, гледката на кристал винаги е приятна за очите и душата.
Стилни идеи за трапезарията

image
Макар не във всички жилища да има самостоятелно обособена трапезария, най-общо казано това е мястото за хранене (дори отделено само с един барплот ). Придайте стил и на този кът от дома.

  • Ако имате стар шкаф с много чекмеджета, сложете го в близост до масата и го използвайте като помощен бюфет (в него можете да държите някои прибори, подправки, бонбони или напитки, които ще са ви под ръка при необходимост).
  • Абсолютно всяка маса може да придобие елегантен и стилен вид, когато я „облечете“ с класическа бяла покривка. Ако е от тъмно дърво, можете просто да сложете един по-масивен свещник и фруктиера с плодове. Но когато сядате да се храните, задължително постилайте малки покривчици пред всяко място – не само е по-естетично, но и запазвате повърхността ненакърнена.
  • Ако са дошли повече гости, отколкото са столовете на масата, придърпайте един фотьойл от хола. Вероятно това ще е най-удобното място на масата.
  • Една висока масивна сребърна ваза ще внесе блясък и тежест на трапезата и ще държи погледа далеч от стеблата на цветята.
Стилни идеи за кухнята

image

Тайната на стилната кухня са спретнатост и пространство. Стилната кухня може да разпали желанието ви да готвите и в същото време ще ви позволи да се развихрите (поради липса на хаос). Но не трябва да прекалявате – прекалено многото шкафове ще карат кухнята ви да изглежда подредена, но ако повечето от тях стоят празни, само ще събират прах и ще предизвикват алергията ви всеки път, когато сте близо до тях. Затова преценете приблизително с какви прибори и съдове разполагате, за да изчислите и колко пространство ще ви е нужно, за да ги приберете.
  • Поне веднъж в годината пребоядисвайте стените (боята избелява от изпаренията при готвене, от цигарения дим и от кондензацията на въздуха). Най-добре ще е да използвате някакви свежи и слънчеви цветове – жълто, бежово, оранжево, прасковено. Те не само ще правят помещението примамливо и просторно, но и ще подсилват апетита ви.
  • Фруктиера с цитрусови плодове, шарена кофа за боклук, пъстроцветни готварски ръкавици и престилка, салфетки и кутийки за подправки – нека те бъдат задължителна част от интериора.
  • Поставете на лесно достъпно място голям буркан или купа с бонбони, бисквитки или дребни шоколадови изкушения, с които да черпите гостите си.
  • В някой ъгъл сложете един по-старомоден уред – миксер или сокоизтисквачка, например – така кухнята ще изглежда по-уютна.
  • На някой рафт подредете интересни кутийки, в които да събирате дребни детайли – болтчета, ластичета, клечки за зъби и всичко, каквото се сетите. А в някоя от тях можете да съберете инструменти от първа необходимост – отвертка, клещи, водопроводен ключ.
  • Не забразяйте постелките. Най-добре в общата цветова гама на кухнята, но задължително по цялата дължина на шкафа, покрай който я постилате.  

Стилни идеи за спалнята

image

За много хора спалнята е най-любимата стая в дома. Принципите на Фън Шуй също обръщат специално внимание на подредбата в тази стая. Тук тялото и душата ви се отпускат и се зареждат с енергия за следващия ден. Така че не пренебрегвайте стилното излъчване на спалнята – така, сутрин ще се събуждате с настроение, а вечер ще заспивате с наслада.
  • При подредбата на интериора комбинирайте лични сантиментални (може и наследствени) вещи с любима картина или снимка в рамка.
  • Ако нямате специална ракла или гардероб за спалното бельо, сега е време да се снабдите с плетен кош или сандък, който да сложите в единия ъгъл на стаята и да използвате като масичка. Можете да го поставите и долната част на леглото, а върху него да подредите няколко възглавнички и плюшени играчки, за да се оформи уютно местенце за сядане.
  • Групирайте козметичните си продукти и ги подредете в няколко кошнички върху нощното шкафче.
  • Сложете един кош за дрехите, които събличате, но нямате време да сгъвате. Така след това по-лесно ще отсеете кои са за пране.
  • Задължително имайте нощно шкафче до главата си – може да е само един стол, но той ще изглежда съвсем на място, ако върху него сложите книга, часовник и нощна лампа.
  • Сложете по-плътни завеси или щори. Ако искате да си починете, дневната светлината може да ви дразни.

    Източник: rozali.com
     



Гласувай:
1



1. анонимен - И/С
30.03.2010 10:47
Защо няма младежка стая? Сърдит съм ;;)!*
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: remaxclassic
Категория: Бизнес
Прочетен: 329387
Постинги: 107
Коментари: 103
Гласове: 992
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930