Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2009 15:12 - Интересни идеи за феновете на Поп Арт - а
Автор: remaxclassic Категория: Бизнес   
Прочетен: 2472 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.02.2016 15:33


Източник: Sgrada.com


Поп арт е течение в изкуството, възникнало през 1950 г. в Англия и по-късно пренесено в САЩ, където става много популярно. Може би най-известното име в това течение е Анди Уорхол – роден 1928 г. в Америка и станал емблематична фигура в поп арта.


Поп арта извежда даден елемент от контекста и го интерпетира по съвършено нов начин. Това типично за ХХ в. изкуство си служи с техники и материали произлизащи от масовата култура. В поп арта се използват заемки и символи от реклами, комикси, светски личности и нашумели филмови герои. Най-експлоатираното лице е това на Мерилин Монро. Цел на стила е да се противопостави на елитарното изкуство като най-често това се постига с преекспониране и иронизирането на даден елемент. Поп артът и минимализмът се считат за последните течения в съвременното изкуство и като такива се приемат за перкусори на Постмодернизма.


Има много начини по които може да се интегрира поп арт в декорацията на дома. Но главното, което трябва да знаете, че за да се положи основата на една декорация в такъв стил са необходими ярки, солидни цветове. Това се отнася както за стените и пода, така и за мебелите и всички текстилни аксесоари. Всеки един детайл би трябвало да е едноцветен и ако има щампа или мотив той задължително трябва да е някой от емблематичните за поп арта символи.


Характерни са фотографските репродукции в типичния поп арт стил, в който една снимка се разлага в няколко цветови варианта. Както и големи пана с герои от анимационни филми или комикси, които противно на очакването не декорират само детската стая.


Мебелите, които носят духа на това направление са нестандартни и оригинални – еблематични са Lip Sofa и Heart Chair. Всички други, които са тапицирани с поп арт десени или са необичайни и креативни са добре дошли в този вид интериорна декорация. Модният дизайнер, чието име се свързва с това течение в изкуството е Емилио Пучи. Няма човек, който да не разпознае безпогрешно типичният мотив на Пучи от пръв поглед. Дизайнерът има и разработени мебели в присъщия му и разпознаваем почерк. За да се поставят финалните щрихи в поп арт интериора са необходими аксесоари в този стил. Всякакви вази, чаши, чинни в ярки цветове и поп десен са в състояние да подсилят характера на вече постигнатото.


За да обобщим казаното до тук – поп арт декорацията е една от най-лесно постижимите – достатъчно е да изберете силни цветове, без да се съобразявате с броя и хармонията им, да закачите характерните за периода фотографии на стените и да избягвате щампите, доколкото е възможно. Останалото зависи от това, колко смели ще бъдете в интерпетирането на основните насоки.

 


Тагове:   интериор,   декорация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: remaxclassic
Категория: Бизнес
Прочетен: 329296
Постинги: 107
Коментари: 103
Гласове: 992
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930