Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2009 17:38 - 10 иновативни и атрактивни материали, за които не знаем почти нищо
Автор: remaxclassic Категория: Бизнес   
Прочетен: 2244 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 02.02.2016 15:44


1. Вдъхновяващите повърхности Corian Missoni
На дизайнерско изложение в Милано миналата година беше представена нова линия особено атрактивни материали със забавни, ярки и светли цветове и шарки. Колекцията е вдъхновена от италианската модна къща Missoni.



2. Рециклирани барплотове от постиндустриални отпадъци
Какво бихте направили с един куп постиндустриални преработени отпадъци? Бихте могли да ги превърнете в красиви „приятелски настроени” покривни материали, на пример. Такъв е случаят с компанията Alkemi, която се захваща с изработването на висококачествени и издръжливи повърхности, богати на видове и цветове.



3. Повърхности от камъчета и смола

Този тип повърхност силно наподобява естествения камък, с разликата че е по-плоска и гладка. Естественият материал може да се използва при изграждането на барплотове, мивки, басейни, мебели и декоративни предмети.



4. Бетон с отблясъци
Студеният и безкрайно неатрактивен бетон вече може да се нарече интересен. Към него са добавени специални оптични влакна, които придават отблясъци на материала като го правят подходящ за домове и офисни пространства.



5. Светещи барплотове от полу-скъпоценни камъни
Инкрустирани полу-скъпоценни камъни и фосили могат да се използват в направата на повърхности за барплотове, огледала, маси, мивки и др. Те са като едно малко бижу към интериора на дома. Могат да бъдат комбинирани с допълнително осветление за по-искрящ и атрактивен ефект.



6. Lumicor – органични материали, обвити в пластмаса
Lumicor използва материали като: морска растителност, метални мрежи и дори дървен фурнир като буквално ги затваря в смола. Полученият резултат е твърда повърхност с иновативен и гъвкав дизайн. Използва се при направата на барплотове, прозорци, душове, врати, светещи предмети, преградни стени и други. Lumicor е чудесен органичен материал, придаващ модерен стил на дома. Възможностите за приложение са безброй.


7. Плотове от лава
Този материал е твърд като скала, но притежава финно, почти прозрачно покритие, сходно с това на стъклото. Pyrolave представлява полиран и изпечен камък от лава с устойчива на климатични условия, повърхност. Заради своята трайност, той може да се използва във външна среда и лаборатории. Емайлът варира в най-различни цветови гами.


8. Кехлибар и оникс
Тази форма на калцит се добива от мина, намираща се във високите части на планина в Юта (САЩ). Бързо се превръща в нетипичен, но популярен вариант при изработването на плотове, плочки и други архитектурни приложения. Полупрозрачните камъни имат топъл оранжево-червеникав блясък, който придава различен и уникален вид на всеки предмет.



9. Бетон, пропускащ светлина
Всички знаем колко твърд и издръжлив материал е бетонът. Е, поне традиционният. Съществува, обаче, един друг вид, наречен LitraCon, който притежава способността да пропуска светлина, благодарение на вградени стъкло-фибърни влакна. Качеството му не е по-рзлично от това на традиционния бетон, но като в допълнение прави помещенията по-светли.




10. Преработени дъски с фибро основи
Преработените дъски с фибро основи Kerei превръщат отпадъчните предмети в стилни и органични покривни материали с голям брой приложения. Преработени стъбла от растение, влизащо в семейството на стевията се смесват с несъдържащо формалдехид лепило. Получава се здрав, лек и дълготраен материал, богат на шарки.





Източник: Sgrada.com



Гласувай:
0



1. анонимен - ...
26.03.2009 17:39
Кехлибарът и полу-скъпоценните камъни са супер!
цитирай
2. avangardi - Благодаря за прекрасните идеи и новости!
26.03.2009 17:56
Винаги е много интересно тук и има какво да се научи!
цитирай
3. remaxclassic - Благодаря!
27.03.2009 09:13
Заповядайте пак!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: remaxclassic
Категория: Бизнес
Прочетен: 329282
Постинги: 107
Коментари: 103
Гласове: 992
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930